Allmänt, Diabetes, Familj, Framtid, Fritid & nöje, Hannah, Okategoriserade, Övrigt, Personligt

Helgen har startat!

Klara, färdiga, helg!

Ja, helgen har startat och vi har redan hunnit med att ha övernattningsgäst i form av Hannahs vän Linnéa. Då är det riktigt skönt att ha en källare där flickorna kan husera fritt. De har både leksaker och TV där nere. Dessutom fick ju Hannah en stor uppblåsbar madrass i födelsedagspresent just för dessa tillfällena så de kan sova där nere tillsammans.

Det har pratats och skrattats och lekts och dansats i timmavis men de sköter sig själva och vill helst inte att man lägger sig i. De ordnade frukost själva men lunchen fixade jag till dom, likaså middagen igår kväll. Det hade inkommit önskemål om chicken nuggets och ris så då fick det bli det!

Nu är snart övernattningen över och det är dags för Linnéa att åka hem för denna gången. Men det blir nog en ny snart. Kanske Hannah till slut känner sig bekväm nog att sova över hemma hos Linnéa istället. Förr eller senare händer det.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

What’s new with the diabetes?

Själv har jag tagit min första Metformintablett idag. Runt lunchtid. Jag ska ta en om dagen och eftersom man ska försöka ta dom ungefär samma tid varje dag så valde jag lunch. Jag tror det blir enklast så när jag jobbar. Jag känner i hela kroppen att sockret är högt. Det har varit så sen min glukosbelastning i måndags. Den var inte alls bra för mig för sen dess har jag varit jätteslö, yr och enormt trött. Kan somna närsomhelst känns det som.

Tabletterna bör ju hjälpa. Jag känner fortfarande att sockret ligger högt men kanske är det ändå lägre än tidigare.
Igår kväll orkade jag helt enkelt inte hålla mig vaken längre och tänkte att det kanske skulle bli bättre om jag gick och la mig.

Det blev inte bättre…
Jag vaknade lika trött och snurrig och med lika ont i huvudet som när jag somnade. Men kanske att jag känner hur det har avtagit lite. Åtminstone huvudvärken. Sen antar jag att det är som med i princip all annan medicin; det tar ett tag innan den börjar hjälpa riktigt och innan kroppen har anpassat sig och möjligen behöver den justeras lite.

Något vi tycker är konstigt är att jag inte fick någon blodsockermätare med mig hem så jag ka hålla koll på värdena. Men då detta är som en helt ny värld som öppnat sig så vet ju varken jag eller min man vad som är standard i dessa fallen så vi får väl helt enkelt vänta och se.

Until next time…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.