Allmänt, Åsikter & diskussioner, Övrigt, Personligt, Samhällsfrågor

Sluta döma andra!

Varför utgår folk ifrån det negativa i första hand? Varför fäller vi hellre än friar? Ett exempel som fick mig att tänka på detta var en annons i en köp- och säljgrupp på Facebook. En person behövde omplacera sin hund. I annonsen fanns en bild på hunden samt ålder, kön och ras och att de ville ha 500:- för hunden. Genast dök det upp en kommentar om att personen sålde hunden som en möbel och det var för jävligt. Jag ifrågasatte denna kommentar och menade på att vi faktiskt inte vet vad denna person mer gör för att hitta ett bra hem till sin trotjänare. Jag påpekade också att vi faktiskt inte vet orsaken till att denna hund behövde omplaceras men att jag utgick ifrån att de faktiskt ville ge hunden möjligheter de inte själva kunde erbjuda.

Personen som skrivit den negativa kommentaren gav sig dock inte utan ansåg att man inte annonserade ut sin hund på Facebook. Min undran är då: Var annonserar man efter en omplaceringsfamilj? Personen i fråga har ju säkert försökt öppna alla dörrar. Att inte priset var skyhögt tyckte jag dessutom var toppen för det säger mig att det inte är pengarna som är det väsentliga utan hemmet i sig. Alla människor kan skrapa/låna ihop några tusen så ett högre pris garanterar inte ett bra hem. Vad som däremot ger lite bättre garanti är denna knapphändiga information så att de som verkligen är intresserade tar sig tid att skicka privat meddelande och tar reda på all fakta om hunden.

Men igen, varför utgå ifrån att personer vill illa? Varför utgå ifrån att personer gör saker av illvilja? Varför inte bara tänka positivt och vända på saker och ting. Jag vågar lova att du själv blir en mycket gladare människa om du fokuserar på det positiva och försöker se gott i människor istället för att lägga massa onödig energi på negativa tankar och misstänksamhet. Våga lite på dina medmänniskor och döm inte utan all fakta!

domare580

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.