Allmänt, Åsikter & diskussioner, Familj, Hannah, Övrigt, Samhällsfrågor

Skäms Vinslöv! Skäms Sverige!

Jag vet inte var jag ska börja. Jag börjar nog med att lägga in en bild.

IMG_3128Kan ni gissa ursprunget på denna flicka? Trodde inte det. Hon är faktiskt svensk. Hon är född på förlossningen i Kristianstad, Svensk medborgare och tillverkad av föräldrar som också de är svenska medborgare. Hennes pappa var så blond man kan bli (utseendemässigt alltså). Han var dessutom en människa som ansåg att alla var lika mycket värda. Att alla borde ges samma chans och att man inte skulle göra skillnad på folk pga deras namn, utseende eller ursprung.

Jag delar inte hans synsätt till 100% Jag anser inte att alla människor är lika mycket värda. Har man på något sätt gjort en annan människa illa (mördat, våldtagit, misshandlat etc.) då är man i mina ögon mindre värd, oftast har man inget värde alls. Men detta helt pga ens handlingar, inte pga utseende, ursprung eller namn. Inte heller har det med kön att göra. Nej, helt och hållet ens handlingar.

Själv är jag född i Indien men har efter adoption svenska föräldrar. Jag är svensk medborgare och har bott här i 30 år i februari. Jag har bott i Vinslöv i princip hela mitt liv. Några ”utflykter har det dock blivit”.

När jag var 21 flyttade jag till min första egna lägenhet. Den låg i Hässleholm. Jag bodde sen i Hässleholm i två år innan jag flyttade tillbaka till Vinslöv. När jag var 25 flyttade jag till Hässleholm igen och ett halvår efter flyttade jag vidare till Bjärnum. Jag återvände dock till Vinslöv igen för det var enda stället som kändes som hemma. Nu bor jag i Kristianstad och för första gången är jag glad att jag tog min dotter och lämnade det som jag sett som mitt hem. Allt pga den främlingsfientlighet som sakta växer fram i denna by.

Vinslöv har aldrig haft särskilt mycket invandrare. När jag var liten fanns det två familjer som klassades som invandrare (vad jag kan minnas). Sen var vi några som var adopterade. Trots att vi med utländskt utseende var så få så har det aldrig varit några problem. Jag ska inte ljuga, min högstadietid är ingenting jag vill minnas och folk var rent ut sagt elaka mot mig, men aldrig någonsin var det för att jag inte var svensk.

Vinslöv har heller aldrig haft problem med invandrare på det sättet att de ställer till med otyg och förstör. De som ”busat” värst i den byn är faktiskt de svenska, infödda ungdomarna. Jag är en av dom som belyser problemet med inbrotten som tycks öka sommartid och jag vet att de flesta innerst inne vet hur det kan komma sig att det ökar just sommartid. Men man kan fortfarande inte skylla på invandring då de skyldiga faktiskt inte är invandrare. De är ju faktiskt ombedda att komma hit av en svensk.

Men det jag vill få fram är att Vinslövsfolket har faktiskt ingen som helst anledning rösta på ett främlingsfientligt parti som SD. SD är ett enfrågeparti som använder sig av folkets desperata behov att hitta en syndabock för att samhället inte är så välfungerande längre. SD har utsett invandringen till syndabock. Men snälla Vinslöv tänk lite innan ni gör avgörande val för framtiden. Ja det finns invandrare i Vinslöv. De är som vem som helst i samhället. Kanske t.o.m. lite bättre. De har nämligen vågat ta steget att flytta från sin släkt, flytta från sin trygghet. Detta för att våga satsa på sin familj och idka näringsverksamhet. Att bli företagare och på så sätt dessutom skapa jobb. Och detta i en by där man, för att citera en bekant ”borde sätta ett staket runt och låsa med hänglås så ingen kommer varken in eller ut”.
Jag tycker det var dumt sagt då men börjar förstå vad denna personen menade. Vinslöv är en by där du helst ska vara infödd Vinslövsbo för att bli accepterad. Jag har haft tur eftersom de flesta i den byn vet vem min mamma är och hon är en person man har förtroende för. Men andra har inte samma tur. Vinslövsbor är misstänksamma mot andra. De vill ha en välfungerande by (förståeligt) och är rädda att folk utifrån ska ta hål på den bubbla de lyckats hålla svävande så länge.

Detta är dock inte någon ursäkt för att rösta främlingsfientligt. Det är inte någon ursäkt för att rösta på SD. Jag kan hålla med SD om en sak: Rådande invandringspolitik är inte hållbar.
Men det är ingenting man bör straffa invandrarna för. De har inte själva lagt upp invandringspolitiken. Skyll på politikerna, inse att det har varit den sittande regeringens fel. Inse samma sak som 87% av folket redan har gjort och därför åstadkom en förändring. Sittande regering har åstadkommit mycket. Framförallt har de ökat klyftorna i samhället. Folk som röstar allians påstår att de vill framåt. Jag skulle vilja påstå att vi faktiskt har gått bakåt. Bak till en tid då det fanns fattiga och rika. Bak till en tid då samhället var klassindelat. Vi har än en gång blivit indelade i borgare och bönder. Det är i klyftorna rasismen gror. Det är i klyftorna behovet av en syndabock behövs.

Hjälp till att minska klyftorna och börja tänk efter. Jag vet att många är föräldrar i Vinslöv. Om något hände era barn, skulle ni då neka hjälp pga någons utseende eller ursprung eller skulle ni vara tacksamma för den hjälp ni får oavsett från vem?

Om ni skulle behöva akut hjälp någon gång, kommer ni då vara beredda att vänta på att ”rätt” person hjälper er eller blir den person som kommer till er räddning automatiskt ”rätt”?

Och jag ber er att tänka efter en gång extra på hur folk faktiskt fungerar. Människor i allmänhet dömer efter utsidan först. Det ligger uppenbarligen i vår natur. Jag erkänner, jag är likadan om jag inte tänker mig noga för. Så tänk hur det kommer att bli i framtiden för min dotter om SD får härska. Folk kommer att döma henne innan de tagit sig tid att ta reda på vilken nationalitet hon egentligen har. De kommer döma henne innan hon ens hunnit öppna munnen och visa att hon talar flytande svenska precis som majoriteten i detta landet gör. Hon kommer istället att dömas för sitt mörka hår, sin ljusbruna hy och sina stora bruna ögon med de långa ögonfransarna. Tycker ni det är rätt? Ni är många i Vinslöv som vet vem min dotter är. Ni är många som har träffat henne och fått ta del av hennes otroliga vältalighet.  Ni är många som berättat hur söt hon är och hur klok hon är för sina fyra år. Jag vet också att en del av er trots detta röstade på SD. För att citera min kloka dotter: ”Hur tänkte du nu?”

Och ponera att SD skulle komma till makten. Ponera att de får som de vill och invandringen minskar kraftigt, vilka ska de då skylla på när problemen i landet ändå kvarstår? Vilka blir nästa grupp att få skulden? De handikappade? De äldre? Vilka? Ska vi rensa och rensa tills landet består av en enda ren människoart? Känns detta igen från historien kanske?

Alla borde vara väldigt kritiska till det de hör och läser.
Jimmie Åkesson är en otroligt bra retoriker, so was Hitler…

Tänk på det!

 

5 reaktioner på ”Skäms Vinslöv! Skäms Sverige!

  1. Du har en mycket klok och söt dotter. Röstade som alltid för mångfald och ett öppet Vinslöv. Min dotter längtar efter din dotter

  2. Väldigt bra! Hoppas det är ok att jag citerar mitt absoluta favoritstycke om borgare och bönder och rasismen som gror i skillnaderna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.