Allmänt, Åsikter & diskussioner, Familj, Övrigt, Samhällsfrågor

Jag är inte blind

Som jag skrev igår så håller jag med om SD om en sak. Den rådande invandringspolitiken som finns fungerar inte. Hade den fungerat hade inte folk blivit desperata nog att rösta på ett främlingsfientligt parti.

Att skylla på invandringen är inte rätt. Det är ganska trångsynt eller kanske att ta den lätta vägen att skylla på invandringen. Det som däremot behöver tas tag i är alla dessa människor som glider på samhällets resurser. De som slingrar sig och helt enkelt inte vill jobba och som inte behöver för de har det så bekvämt med skattebetalarnas pengar. Det handlar om att sätta åt dessa personer som består av både svarta, vita, gula, röda osv. Det har inte med ursprung att göra, det har med hur varje individ tänker. Utforma hårdare regler för alla. Ge invandrare som kommer hit en tidsfrist. Inom en viss tid ska de ha lärt sig svenska, de ska åtminstone vara inskrivna på AF och vara aktiva i sitt jobbsökande. Men samma ska gälla svenskar. Det är helt ok om ungdomar vill ta ett sabbatsår efter gymnasiet men då får de antingen försörja sig själva eller får föräldrarna göra det. Och pluggar man inte SKA man vara inskriven på AF och vara aktiv i sitt jobbsökande.

Sen får man bli hårdare mot de som försöker fejka sig till sjukskrivningar och liknande. Jag är fullt medveten om att man kan ha t.ex. social fobi. Jag vet de som lider av de och de kan verkligen inte vistas bland folk. Men jag vet också de som påstår att de har det för att slippa jobba. Dessa kan dock shoppa loss på reor och Ullared och liknande men de klarar inte att utföra jobb även om det innebär att de jobbar enskilt. Det är dessa fuskare som kostar pengar. De flesta invandrare jobbar hårt och är tacksamma för att få komma hit. De som verkligen behöver hjälp sköter sig så egentligen finns inget problem. Missköter man sig som invandrare får man väl åka hem, det är jag helt med på. Vi ska bara komma på ett likvärdigt straff för de svenskar som missköter sig.

Jag hoppas att söndagens valresultat fick övriga partier att öppna ögonen och se att det finns ett problem i nuvarande invandringspolitik. Och jag hoppas att de 13% som dessvärre inte såg någon annan utväg än att rösta fram ett främlingsfientligt parti hittar det de söker hos något annat parti så att de till nästa val kan ta förnuftet till fånga.

Jag röstade själv på Socialdemokraterna. Det är ingen hemlighet, jag står för vad jag röstade på och anser att vissa saker ska inte privatiseras. Detta trots att både jag och sambon är egna företagare. Ibland får man offra lite av sin egen vinst för den stora massan för ingen kan sia om framtiden och den dagen jag behöver hjälp kan jag med gott samvete ta emot den då jag själv varit med och bidragit till den.

Jag tänker däremot inte spy galla på de som röstade blått i detta valet. Eller rosa för den delen, även om jag inte kan förstå hur de tänker. Jag antar att det fanns något i någon av alliansens partiprogram som lockade dessa väljare. Alla har rätt att rösta på vad de vill. Alla har rätt till sin åsikt. Därför har jag också rätt till min åsikt när jag anser att alla de 13% som röstade på SD är idioter. Främlingsfientlighet är ALDRIG ok! Det är trångsynt och fruktansvärt tragiskt.

4 reaktioner på ”Jag är inte blind

 1. Tycker du helt seriöst att 1,2 miljoner röstberättigade är idioter? Du verkar ju vara en tjej med huvudet på skaft.. då vet du att det är skillnad på rasist och realist? Jag gör ingen hemlighet av att jag är Sverigedemokrat på något sätt, men bli kallad idiot och främlingsfientlig är kränkande tycker jag 😞 men om du ägnat mer än en minut åt lite info om SD så hade du kommit fram till att det är just det du skriver som ÄR SD:s politik 😂 som Jimmie stod och sa till A.L.. vi har inga problem med dem som kan och vill anpassa sig! Det är de andra som vi inte vill ha här.. precis det du skriver att du inte vill heller 😂 Nejdu.. det köper jag inte att bli kallad idiot..

  1. Oj, så arg du är. Det kan inte vara bra för hälsan. Nä, lugna ner dig lite och njut av livet.
   Önskar dig en trevlig fredag och helg 🌸

   1. Nej Amy, jag är inte arg 😃 bara lite upprörd över att bli kallad idiot.. alla har vi rätt att tycka och tänka vad vi vill politiskt och även rösta på det vi tycker är rätt. Jag ser absolut inte ner på dig för att du tillhör S.. jag kallar inte dig för några nedvärderande ord som idiot 😞 men skit samma vilka ord du präntar ner.. det mesta du skriver är intressant läsning 👍 så go helg du med 😋

    1. Jag förstår hur du menar. Men jag kommer aldrig att ha förståelse för varför man sympatiserar med SD och som du säger, alla har vi rätt att tycka och tänka vad vi vill politiskt, (ja annars också), och det är det jag gör här, i min personliga blogg. Jag har inte skrivit att det är så som jag skriver. Jag säger att jag tycker det. Men ok, jag kan omformulera mig: Jag tycker det är idiotiskt att rösta på eller sympatisera med SD och jag tycker att de som gör det beter sig som idioter.

     Roligt att du gillar bloggen i övrigt och jag såg ditt inlägg i gruppen vi har gemensamt på facebook. Bra inlägg och hade inte du skrivit så hade jag tänkt att göra ett inlägg för att klargöra precis det du frågar där.

     Mvh Amy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.