Allmänt, Ego, Familj, Foto, Fritid & nöje, Kärlek, Okategoriserade, Övrigt, Personligt, Resor & äventyr, Shopping

En helg i London

Det blev en väldigt trevlig helg i London. Men naturligtvis måste vi tillbaka fler gånger, det finns ingen möjlighet att uppleva hela Londons utbud på 2 dagar.

Fredagen gick åt till att hitta till hotellet. Eftersom det, enligt google, bara skulle ta en timme att gå från tågstationen (London Victoria) till hotellet så tänkte vi att det kunde vara en bra idé så fick vi se mer av London samtidigt. Vi ångrade oss ganska bittert efter 22000 steg och enormt ömmande ben, höfter, rygg, osv. Jag kan ju berätta en sak: Google ljuger. Men vi fick se lite fina bilar under promenaden åtminstone. Vi vinkade dessutom på drottningen och upptäckte att våren redan hade kommit rejält till London.
Vi missade däremot Dr Who som redan hade hunnit resa iväg i sin Tardis.

På kvällen valde vi ett säkert kort när vi skulle äta middag: Hard Rock Café. God mat som vanligt och fantastisk service med engagerad personal. Helt enkelt toppbetyg!

På lördagen valde vi det klassiska:
Madame Tussauds vaxkabinett och London Eye. Vi hade dessutom lärt oss att inte gå överallt så vi åkte taxi. Det gick mycket snabbare, var inte lika ansträngande och vi såg mycket av stan ändå! Vi fick se var Sherlock Holmes huserade och en fantastisk utsikt från London Eye. Vi gick längs med Themsen en liten bit också och träffade på Charlie Chaplin. Lördagen avslutades med middag på en av Jamie Oliver’s restauranger – Jamie’s Italian Victoria.

På söndagen tog vi det lugnt. Sov ut ordentligt innan vi checkade ut. Sen tog vi oss i lugn och ro till flygplatsen. Gatwick är mycket större än man tror. Vi landade på södra terminalen men hemresan gick från norra. Och man kan ju inte besöka London utan att ha shoppat på Harrods. Som tur var hade de en butik på flygplatsen så vi kunde plocka med en liten present hem till Hannah.
Och så blev det ytterligare ett besök på Jamie’s Italian men denna gången på hans flygplatsrestaurang (som f.ö. serverar världens godaste vitlöksbröd).

Bästa födelsedagspresenten jag fått! Nästa gång får Hannah också följa med.

Until next time…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.