Allmänt, Åsikter & diskussioner, Diabetes, Ego, Familj, Foto, Framtid, Fritid & nöje, Hannah, Jobb, Kärlek, Medmänsklighet, Okategoriserade, Övrigt, Personligt, Resor & äventyr, Samhällsfrågor, Shopping, Tips och länkar, Trädgård, Utbildning och studier

Årskrönika för 2018

Jag kände att jag får sälla mig till den stora massan för en gångs skull och göra en form av årskrönika för 2018. Min Årskrönika för 2018 innehåller både positiva och negativa händelser som vanligt. Jag förskönar inget och jag döljer inget. Men årskrönikan för 2018 får väl dock ses som bättre än förra då 2017 var ett ganska omtumlande år med erfarenheter jag hellre hade varit utan.

Men nu ska vi fokusera på året som gått. Jag har valt att sätta ihop min årskrönika för 2018 med en mix av både ord och bilder.

årskrönika för 2018

Januari

Året började åtminstone bra med en fin resa till Teneriffa. Vi hade toppenväder och utforskade ön med hjälp av hyrbil. Fantastisk resa som vi planerar att göra om redan om drygt 20 dagar.

Februari

I februari gjorde jag och min man vårt årliga besök på Lisebergsteatern för att titta på ”Soldat Fabian Bom”. Tyvärr satte inte samma gäng upp någon föreställning där 2019 så det får bli något annat att titta på istället. Maten intog vi på Hard Rock Café och vi blev inte besvikna.

Föreställning på Lisebergsteatern och middag på Hard Rock Café

Februari månad plockade även med sig influensan till oss.

feber

Men inget ont som inte har något gott med sig. 28 februari tog jag min sista cigarett och har varit rökfri sen dess!

Vår

Efter en lång vinter kom äntligen vårvädret i april. Det blev grillpremiär och uppfarten började bli sig lik igen.

Grillat är godast
Nu börjar det likna något!

Den snabba våren fick de japanska körsbärsträden att blomma redan i mitten av april men blomningen höll i sig länge.

Japanska körsbärsträd

Maj månad blev precis så fin som man kunde önska sig. Det betydde att det var dags för både glass- och cabpremiär. Och i trädgården bara exploderade allt!

Sommar och semester

I juni blev jag tvungen att säga adjö till mina elever och kollegor på Centralskolan. Min anställning var bara visstid och behovet av en fritidsledare fanns inte. Så jag sökte nya äventyr och fick en fast anställning som elevassistent på Ängsskolan. En anställning som sedan övergick till Ängsgymnasiet. Jag hann jobba några veckor innan det var dags för semester.

Vi hann med en hel del på semestern:

  • Bankörning på Nürburgring
  • Shopping i Bad Münstereifel
  • Lyxshopping i Luxemburg
  • Besök på vingård i vackra Moseldalen
  • Besök på GeKås med mamma/mormor
  • Bilträffar
  • Många besök på Åhus Bistro innan det stängde

Semestern avslutades med att titta på Boppers och Rolandz när de spelade i Tivoliparken.

Hannah fick också äntligen ha sitt barnkalas som hon väntat hela sommaren på.

Ett fint bröllop hann vi också med innan augusti var slut.

Höst

I september började jag min utbildning på Beteendevetenskapliga programmet. Utbildningen tillsammans med jobbet tar mycket tid. Hannah har fullt upp med sina studier och Bruno jobbar hårt med företagen. Efter sista åtagandet som var medverkan i en reklamfilm har det därför inte hunnits med så mycket annat än plikter under hösten.

I slutet av november blev jag diagnoticerad med Diabetes typ 2. Efter det har jag inte hört något från sjukvården och kampen pågår fortfarande med att få rätt hjälp.
Här kan ni läsa tidigare inlägg om min diabetes och kamp med sjukvården:

Läkarbesök
Plötsligt händer det!

Framtiden

Nu är december alldeles strax slut och jag avslutar min årskrönika för 2018. Nu blickar vi istället framåt mot 2019. Ett år jag ser fram emot och som jag hoppas för med sig både utmaningar och belöningar.

En av de stora hjärtefrågorna som följer med in i det nya året är att Filippa från Kristianstad ska lyckas få den hjälp hon behöver för att besegra sin hjärntumör.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! #RäddaFilippa

Det finns många önskningar för det nya året men största önskningen är utökning av familjen. Vi får väl se vad året bringar.

Until next time…

dela gärna inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.